Eerste communie

Kinderen doen hun Eerste Communie in de tweede helft van groep 4. Kinderen die ingeschreven staan in de parochie, zowel die van de Engelense basisscholen als van andere basisscholen, worden daartoe uitgenodigd aan het begin van het jaar.
Ook hun ouders worden bij de voorbereiding betrokken door een aantal ouderavonden en door hulp tijdens de kindermiddagen.
De eerste kindermiddag op de pastorie is natuurlijk heel gezellig. Eerst stellen de kinderen zich aan elkaar voor en daarna begint het echte werk. Er worden verhalen gelezen, er wordt verteld over de doop, hun namen worden ingeschreven en verklaard en ... ze kijken of er kinderen hier in de parochie gedoopt zijn en of hun namen in het grote boek van de parochie staan.

En zo zijn er vijf van die gezellige kindermiddagen op de pastorie, of bij de bakker of in de kerk. Er wordt van alles verteld en geoefend, getekend en gekleurd, gelezen en geschreven.

Rond de Eerste Communie zijn er vier vieringen waar de kinderen speciaal van harte welkom zijn. Dat zijn de presentatieviering, waarin de kinderen zich aan de hele geloofsgemeenschap voorstellen, verder de viering van palmzondag, waarvoor de kinderen tijdens de voorbereiding palmpaasstokken hebben gemaakt en natuurlijk de Eerste Communie zelf. En dan helemaal aan het eind van het schooljaar is er nog een speciale viering voor alle kinderen die hun Communie en hun Vormsel hebben gedaan; een soort afsluiting van het feestjaar.

De werkgroep die dat allemaal begeleidt bestaat uit vaders en moeders, die onderling de taken weer verdeeld hebben. Zo zijn er mensen die de boekjes maken, mensen die de versiering maken, mensen die een kindermiddag begeleiden, en noem maar op. Er is altijd heel veel werk te doen rond de Eerste Communie, maar dat mag ook wel als we zo’n groot feest vieren.

Meer informatie kunt U opvragen via pastor@parochie-engelen.nl