Huwelijk

Het is de mooiste dag van je leven. En dat willen we vieren, ook in de geloofsgemeenschap. Daarom willen veel bruidsparen hun burgerlijk huwelijk ook in de kerk laten bevestigen.
Wanneer mensen willen trouwen in de St.-Lambertuskerk, omdat ze tot de geloofsgemeenschap behoren, dan kunnen ze contact opnemen met het parochiesecretariaat. Daar worden de eerste afspraken gemaakt. Later nemen ze contact op met de pastor voor een eerste gesprek.
In dat eerste gesprek maakt het bruidspaar kennis met de pastor en andersom. De pastor probeert een goed beeld te krijgen van de twee mensen die een huwelijksverbond aangaan. Dat is later belangrijk voor het persoonlijke van de preek in de viering. Ook worden dan de formulieren ingevuld en gekeken of er niets in de weg staat om te trouwen. Daarvoor is in ieder geval een doopbewijs nodig.
Tot slot wordt een eerste aanzet gegeven van de inhoud van de viering. Het bruidspaar krijgt een aantal boeken mee naar huis om daar mooie en voor hen geschikte teksten uit te zoeken. Het concept van het boekje wordt gemaild naar de pastor en dan volgt er een tweede gesprek over de inhoud van de viering. Wanneer dat nodig is volgen er nog meer gesprekken, totdat het bruidspaar en de pastor zeggen: dat wordt een mooie viering.

Op de dag zelf wordt het bruidspaar ontvangen in de kerk waar we het verbond vieren zoals we hebben samengesteld.

Meer informatie kunt U opvragen via pastor@parochie-engelen.nl