Cursussen in samenwerking met protestantse kerk

Cursus ‘De bijbel’

De bijbel is niet uit de hemel komen vallen, maar is een bibliotheek van boeken uit allerlei tijden, streken en tradities. Tegelijk is het ook een ‘geloofsboek’. We halen er nogal wat inspiratie en richting uit. En soms stoten en storen we ons er ook aan.

In 4 bijeenkomsten van 2 uur verdiepen we ons in de bijbel. De bijeenkomsten vormen een vervolg op elkaar en zijn lastig los te volgen.

  • 12 februari ontstaan van de bijbel en de opbouw
  • 19 februari Oude Testament
  • 4 maart Evangeliën en Handelingen
  • 18 maart Brieven en Openbaringen

De bijeenkomsten zijn theoretisch van opzet en bestaan uit een ‘college’, ruimte voor vragen en een kort gesprek.

Meld je aan bij Marloes en geef aan of je op de middag (14.30-16.30 uur) en/of op de avond (20 tot 22 uur) kunt. Bij voldoende aanmeldingen gaan beide bijeenkomsten door, anders kiezen we obv aanmelding.

Cursus ‘Raar verhaal’

In de bijbel staan nogal wat ‘rare’ verhalen die we in de diensten niet zomaar zullen horen. Geweld, mishandeling, seksuele uitspattingen, opdrachten die inhumaan zijn… moeten we concluderen dat we daar niks mee kunnen en ze links laten liggen, of gaan we de uitdaging aan en kijken we wat de verhalen ons te vertellen hebben? Wat mij betreft doen we dat laatste. Dat is spannend!, maar ook erg leuk, leert de ervaring.

De eerste bijeenkomst vormt een basis voor de keren daarna. Met de inleiding in het achterhoofd, zijn de overige bijeenkomsten evt ook ‘los’ te volgen. Het is echter het leukst om met elkaar mee te denken en samen te zoeken en te leren. Deze avonden draaien om je eigen vragen en ervaringen, ondersteund door wat theorie / theologie.

22 april, 13 mei, 27 mei, 17 juni en daarna evt nog verder in overleg. Bij voldoende aanmeldingen gaan beide bijeenkomsten door, anders kiezen we obv aanmelding.

Meld je aan bij Marloes en geef aan of je op de middag (14.30-16.30 uur) en/of op de avond (20 tot 22 uur) kunt.