Stap in de Passion

Op woensdag 10 april organiseerde de parochie en de Protestantse gemeente gezamenlijk ‘Stap in de Passion’. Een activiteit om de jaarlijkse televisie-uitzending op Witte Donderdag eens anders en actief te beleven. Tegen half acht verzamelden zich jong en oud, zo’n 75 bezoekers, op het versierde kerkplein aan de Dieze om vervolgens in de kerk de eerste fragmenten van eerdere uitvoeringen van ‘The Passion’ te bekijken. Deze beelden werden afgewisseld met eigentijdse teksten. Daarna ging het gezelschap, geleid door dominee en pastor, op stap naar de Protestantse kerk, waar zich nog meer belangstellenden aansloten. Hier werden de bezoekers gastvrij ontvangen met koffie en paasbrood waarbij de kerk informeel was ingericht als een soort ‘herberg’. Onderbroken door confronterende teksten, volgde weer een aantal fragmenten van ‘The Passion’. Tussendoor kon men middels memo’s ook eigen woorden geven aan ‘vriendschap en verraad’. Deze werden later op het kruis getimmerd. Na een ogenblik van rust en stilte, keerde iedereen met een contactkaartje van beide kerken en een witte roos, huiswaarts. De organisatie kan terugzien op een geslaagde bijeenkomst.