Tevreden en hoopvol

Bij de start van het nieuwe jaar is het traditie dat de vice-voorzzitter van het kerkbestuur, Denis Dartee, de parochianen toespreekt met, behalve de goede wensen, ook een terug- en vooruitblik. Naast mooie vieringen op zondag, waren er een aantal uitvaarten, werden er enkele kinderen gedoopt en deden een aantal hun eerste communie en het vormsel. Daarna vroeg hij de aanwezigen wat ze nog meer hadden meegemaakt in de kerk. Daarbij kwam het vertrek van Fons naar voren, maar ook activiteiten als de Passion, muziek in de kerk, de lezing van de bissschop, eten in de tuin en het Engelenproject.

Als vooruitblik refereerde hij naar de activiteiten op de flyer in de misboekjes tijdens kerst. Hij stelde vast dat dit alles niet mogelijk is zonder de grote inzet van vrijwilligers en vaak dezelfde. Daarom doet hij ook een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Denis: “Wij mogen blij zijn met deze groep betrokkenen die onze parochie gaande houden ook zonder vaste pastor. We kijken terug op mooie kerstvieringen, zijn zeer ingenomen met onze eigen woord- en communievieringen en blij met voorgangers van buiten.”