Warme vieringen

Op kerstavond en eerste kerstdag waren er drie mooi vieringen in een sfeervol versierde Lambertuskerk. In de drukke familieviering zongen vier kinderen, samen met voorgangers Tineke Kaal en Hans van Dartel, de kerstliederen, muzikaal begeleid door Natalia Kinzerskaya. Een van de kinderen speelde ook op trompet. Na de viering was er beschuit met muisjes.

In de nachtmis zong het Crèvekoor weer vol energie en flair voor een volle kerk. Inspirerende teksten met na afloop chocolademelk, maakte er een viering van waar je een warm gevoel van kreeg.

Op eerste kerstdag was er een mooie viering waarbij de samenzang goed werd begeleid door Charles ter Ellen op het orgel.

Diaken Jan Joosten sprak in zijn kerstboodschap over het engelenproject van de beide Engelense kerken. Dit in contrast met het vele haat en geweld in de wereld. Hij symboliseerde de haat met een groot mes, de vrede liet hij zien in de vorm van een palmtak. Uit twee verhalen uit de krant die hij vertelde werd duidelijk dat er ook goede dingen gebeuren waar geweld omslaat in liefde en haat uiteindelijk vrede wordt. Hij hoopte dat de kerstengelen ook na de advent actief blijven.