Kerstconcert

Op zaterdag 14 december jl. was er in de St.Lambertuskerk een zeer gevarieerd kerstconcert onder leiding van Natalia Kinzerskaya. Met piano of orgel begeleidde zij alle nummers.

Het concert ging van start met ‘Stille Nacht’ met Patrick Bendermacher op trompet, Natalia op orgel en  Steffie, 10 jaar en leerling van Natalia, op piano. Omdat de piano op het altaar stond en het orgel op het koor was het een uitdaging om gelijk te blijven. Ook speelde Steffie en Natalia quatre mains op piano een mooie kerstmedley. Patrick liet tijdens het concert meerdere nummers op trompet horen zoals het Dona Nobis Pacem.

Saskia van Stroe zong op fantastische wijze ‘O Holy Night’ en samen met Ingrid Postma onder andere ‘Mary, did you know?’ Tenor Adri Bongers zong vanaf het koor het Jesu Joy of men’s desiring van Bach. Om te laten horen wat het orgel allemaal kan speelde Natalia een suite uit Noëls. Hierbij gingen verschillende registers open en kwam de mooie klankkleur van het instrument duidelijk naar voren. Tegen het einde van het concert vroeg presentator Denis Dartee aan het publiek om even naast iemand anders te gaan zitten en een kort praatje te maken. Hiermee was het ijs gebroken om tot slot gezamenlijk uit volle borst Feliz Navidad te zingen. De ruim 50 bezoekers hebben genoten van een mooi, sfeervol concert.