Muziek in de kerk

Op zaterdag 22 september jl. was het vijfde orgelconcert in de St. Lambertuskerk. Het was zeer toevallig dat op de eerste gure herfstavond van het seizoen dit concert met het thema ‘Herfst’ was gepland.

Na een woord van welkom door Denis Dartee werd de aftrap gedaan door Natalia Kinzerskaya met het twee stukken op het orgel uit Herfst van de vier jaargetijden van Vivaldi. Hierbij werden alle registers opengetrokken. Hierna nam Wout Kalkman het over met enkele stukken van Handel en een muziekstuk van de componist Widor. Tussendoor las Herman Voss enkele zeer toepasselijke korte gedichten voor over de herfst.

Vervolgens werd door dorpsgenoot Saskia van Stroe bijzonder mooi een Frans chanson en het bekende Hallelujah van Cohen gezongen, begeleid door Natalia op de elektrische piano.  Wout Kalkman nam het daarna weer over met het ingetogen stuk Impressions en een mooie improvisatie in romantische stijl, wat bijzonder goed uitkomt bij dit orgel.

Saskia en Natalia sloten het concert af met het moeilijk Adagio, waarbij de mooie stem van Saskia bijzonder goed tot uiting kwam. Enkele typische vlotte stukken van Bach, gespeeld door Natalia, waren de laatste klanken van dit concert.

De ruim 40 aanwezigen hebben genoten en lieten dit blijken met een groot applaus. De handelingen op het koor werden weer voor in de kerk in beeld gebracht via de grootbeeld-televisie. Deze beelden werden afgewisseld met sfeervolle herfstfoto’s. De organisatie kan terugzien op een geslaagde bijeenkomst. Het volgende concert staat gepland op zaterdag 15 december.